,

TAE KWON DO – WTF

  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
  • ΤΕΧΝΙΚΟ - POOMSAE
  • ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ - ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΝ
Baku_Foto_NIF_880

Το Ταεκβοντό αναπτύχθηκε στην Κορέα 2000 χρόνια πριν σαν πολεμική τέχνη και ενασχόληση των ευγενών, αναγνωρίστηκε ως άθλημα μόλις τη δεκαετία του ’50 και άρχισε να εξελίσσετε στη σημερινή του μορφή. Το Ταεκβοντό διδάσκεται πλέον σε περισσότερες από 160 χώρες και έχει δύο μορφές την αγωνιστική και την παραδοσιακή που είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές αυτοάμυνας χωρίς όπλα στον κόσμο αλλά και ένα Ολυμπιακό Άθλημα κατεξοχήν τεχνικό και εγκεφαλικό με πολυμορφία κινήσεων.

Στο Ταεκβοντό ο αθλητής χρησιμοποιεί γυμνά τα χέρια και πόδια του για την εκτέλεση τεχνικών. Ταεκβοντό σημαίνει «τέχνη χτυπημάτων και λακτισμάτων». Αποτελείται από γρήγορες, δυνατές κινήσεις από γωνία και ελεύθερες κυκλικές, που συνδυάζουν ομορφιά και δύναμη. Το χαρακτηριστικό του Ταεκβοντό είναι οι θεαματικές, μεγάλου βαθμού δυσκολίας, τεχνικές γεμάτες εκρηκτικότητα δύναμη και ταχύτητα. Η ενασχόληση με το Ταεκβοντό καλλιεργεί αυτοπεποίθηση, πειθαρχία καλή φυσική και πνευματική κατάσταση καλλιεργώντας πάντα το πνεύμα τις ευγενικής άμιλλας και είναι ασφαλές για την παιδική ηλικία.

Ηλικία 4 – 6 ετών: Επιτυγχάνεται η ομαλή και σταδιακή ένταξη σε ένα νέο κοινωνικό – αθλητικό χώρο όπου του δίνεται η δυνατότητα να παίξει, να γυμναστεί με ασφάλεια σε πολύ βασικές ασκήσεις για όλο το σώμα.

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας γνωρίζουν και εντάσσονται σε ένα νέο αθλητικό τρόπο ζωής κάτω από την καθοδήγηση έμπειρων και διπλωματούχων προπονητών του αθλήματος. Η διδασκαλία είναι απλή και με τρόπο που να γίνεται κατανοητή από τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες σε συνδυασμό με παιχνίδια και ασκήσεις που εξασκούν το πνεύμα και το σώμα αλλά με έντονο το στόχο της κοινωνικοποίησης και του ομαδικού πνεύματος.

Ηλικία 6 ετών και άνω: Επιτυγχάνεται η καλή σωματική διάπλαση ευλυγισία ευκαμψία όπου σε συνδυασμό με την ταχύτητα, τη δύναμη ,την εκρηκτικότητα δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αφού συνδυάζονται με ποικίλες κινητικές δραστηριότητες.

Αργότερα το παιδί έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στον πρωταθλητισμό να συμμετέχει με την ομάδα του συλλόγου μας σε διασυλλογικά Πανελλήνια πρωταθλήματα, Επιδείξεις και σε διοργανώσεις στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

ΕΝΗΛΙΚΕΣ: Οι ενήλικες που νοιώθουν σωματική και ψυχική επιβάρυνση και η ιδέα της γυμναστικής τους φοβίζει ή θεωρούν πως οι ευκαιρίες για κάτι διαφορετικό εξαντλήθηκαν μπορούν να ασχοληθούν ενεργά με το Taekwondo ή την Αυτοάμυνα Hapkido. Η εκμάθηση γίνετε με απλούς και εύκολους τρόπους προσαρμοσμένους στις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες κινητικές δεξιότητες ή κάποια εξέχουσα φυσική κατάσταση.

Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΙΤΥΝΧΑΝΕΙ:
Εκτόνωση χαλάρωση επαναφορά σταδιακά της σωματικής και ευλυγισίας , βελτίωση του μυϊκού συστήματος, αντίσταση και καταπολέμηση του άγχους και προβλημάτων ορθοσωμίας..

Παράλληλα από φέτος στο Σύλλογο μας λειτουργεί και δεύτερη σύγχρονη αίθουσα όπου οι γονείς που θέλουν να ασχοληθούν μπορούν να γυμνάζονται την ίδια ώρα με τα παιδιά τους μιας και ο χρόνος τους είναι συχνά περιορισμένος.

Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1989 και από τότε λαμβάνει μέρος με αθλητές του σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα και έχει αναδείξει μεγάλο αριθμό αθλητών με πολλές και υψηλές διακρίσεις στην Ελλάδα καθώς και στο Εξωτερικό.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν θα θέλαμε την επικοινωνία σας μαζί μας για να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε από κοντά, να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα μας αλλά και να λύσουμε κάθε απορία σας σχετικά.

Send a Comment